Na eerder twee serieuze oefenwedstrijden verloren te hebben, tegen KAA Gent en KV Kortrijk, slaagde FC Volendam er nu wel in een buitenlandse eredivisieclub aan de zegekar te binden. Door doelpunten ven Ezechiël Fiemahwle en Lequincio Zeefuik werd het na een 0-0 ruststand een aansprekende uitslag.

Makkelijk liep het niet. Dat lag niet aan de tegenstander die in eerste instantie weinig aanvallends liet zien, maar vooral aan FC Volendam zelf. Matthias Kohler had in zijn thuisdebuut een overvloed aan spelers tot zijn beschikking, waarvan hij een mix maakte in de eerste helft. Bij FC Volendam liepen spelers als Carel Eiting, Henk Veerman, Robert Mühren en Xavier Mbuyamba nog altijd in het oranje. Met name aan Carel Eiting en Xavier Mbuyamba wordt stevig getrokken. Ze zijn echter nog niet weg. In de social media wordt Henk Veerman aan ADO Den Haag gekoppeld, maar ook hij liep nog steeds met de anderen te ballen. Bronnen weten ook te melden dat Darryl van Mieghem en Robert Mühren de club mogen verlaten. Darryl van Mieghem ontbrak in de selectie, maar Robert Mühren speelde vrijwel de hele wedstrijd mee. Aan de opstellingen die de volle negentig minuten te zien waren, kunnen dus geen conclusies voor de eerste competitiewedstrijd verbonden worden. Het was een bij elkaar gezet elftal, dat met name voor rust moeite had de wedstrijd kleur te geven. Pas in de laatste tien minuten voor de rust leek FC Volendam op voorsprong te komen. Eerst werd een schot van Derry John Murkin op de doellijn geblokt en vervolgens haalde de Griekse doelman een kopstoot van Xavier Mbuyamba uit zijn doel.

In de tweede helft leek de steeds veranderende samenstelling wel goed uit te pakken, al duurde het meer dan een half uur voordat het publiek enthousiast gemaakt werd. Onder andere door de nieuwe, jonge aanjagers Ezechiël Fiemahwle , Billy van Duijl en Imran Nazih kreeg FC Volendam kleur op de snoet. Er kwamen kansen, FC Volendam mocht het spelletje helemaal maken. De Grieken beperkten zich tot vooral achteruitlopen. Totaal tegen het spelbeeld in leek het toch verkeerd uit te pakken. Met nog een ruim kwartier op de klok (die het overigens niet deed) werd een hoekschop door Tzenetopoulos knullig verknoeid. Mio Backhaus kon de bal eenvoudig oprapen. Uit de daaropvolgende tegenaanval was het voor FC Volendam wel raak. Via Bilal Ould-Chikh en Robert Mühren kreeg Ezechiël Fiemahwle  een niet te missen kans. Hij hoefde alleen maar het laatste tikje te geven. Ook werd het nog 2-0, maar als er VAR geweest zou zijn, zou dit doelpunt absoluut afgekeurd zijn. Flip Klomp kreeg de bal in buitenspelpositie, zijn poging strandde waarme de bal bij Lequincio Zeefuik kwam, die ook ver buitenspel stond. De assistent-scheidsrechter was niet bij de les en keurde de goal onterecht goed.