Het huidige stadion

Het Kras Stadion Volendam pr-foto

Het Kras Stadion (ook wel geschreven als KRAS Stadion) is een voetbalstadion dat vooral wordt gebruikt voor de thuiswedstrijden van FC Volendam. Het Volendam stadion heeft een aantal jaren de naam Veronicastadion gehad, maar sinds 2002 wordt de naam Kras Stadion gebruikt.
Sinds het seizoen 2006/07 ligt er kunstgras in het stadion.

Het stadion is oorspronkelijk in 1975 gebouwd maar sinds 1992 in stappen volledig vernieuwd. Het bestaat uit vier tribunes, namelijk de Dr. Duin-tribune, later omgedoopt tot Henk Kras-tribune, de Jaap Jonk-tribune, de Jaap Bond-tribune en de Pé Mühren-tribune, tezamen goed voor een capaciteit van 6.800 toeschouwers. In het uitvak is plaats voor 400 toeschouwers. Op de Jaap Jonk-tribune zit de Hekside, een sfeergroep.

Na de bouw is het stadion nog verschillende keren verbouwd. In de zomer van 2010 werd de oude Jaap Jonk-tribune gesloopt en vervangen door een nieuwe, grotere tribune. Een paar jaar later werden de twee hoeken naast de Kras tribune dichtgebouwd; hier zitten nu onder andere skyboxen. In de zomer van 2016 werden de skyboxen op de hoofdtribune volledig verbouwd.

Verdeling van plaatsen in het stadion: Henk Kras Tribune (Ere-tribune): 1080 zitplaatsen / Pé Mühren-tribune (zuid): 1537 zitplaatsen / Jaap Bond-tribune (noord): 1030 zitplaatsen, excl. uitvak / Jaap Jonk-tribune: 2119 zitplaatsen / Overig (onder andere skyboxen, business seats): 634 zitplaatsen.

Op 18 februari 2023 werd het Kras Stadion eenmalig omgedoopt tot “Wim Kras Stadion” om Wim Kras te eren.

Plattegrond

error: © FotoPersBureau Lezer