Voorafgaand aan de wedstrijd van FC Volendam tegen Heracles Almelo hoopten de vaste supporters dat het regiment aan nieuwe spelers dat het zeer uitgebreide mediateam van FC Volendam dat op de loonlijst staat de afgelopen weken wist te presenteren een ommekeer kon zijn voor het eerste elftal. Al snel werd duidelijk dat in de opstelling van het nieuwe oranje vergeleken met die van Fortuna Sittard nauwelijks iets veranderd was. Van al die nieuwe namen stond er geen een in de basisopstelling. Het enige nieuwe gezicht was Zach Booth, die later ook zijn debuut mocht maken. In de kleedkamer van Heracles Almelo zullen ze zich hartelijk vermaakt hebben bij het zien van de personele bezetting van FC Volendam.

De eerste helft liet dan ook een Heracles Almelo zien dat simpel de baas bleef over FC Volendam. Wat speldenprikjes van Almelose kant wist FC Volendam eenvoudig te parareen. Aan de overkant vroeg de keeper van Heracles Almelo aan een fotograaf of hij zijn stoeltje even mocht lenen en zijn verrekijker, want van FC Volendam was in geen velden of wegen iets te zien. In de eerste helft deed FC Volendam vrijwel niet mee. De 0-0 ruststand zal de staf van FC Volendam niet gerustgesteld hebben. Het had zomaar 0-3 kunnen staan.

De tweede helft begon even desastreus. FC Volendam had werkelijk niets in te brengen.  Hoe het een week eerder na rust tegen Fortuna Sittard misging, was tegen Heracles Almelo exact hetzelfde. Binnen tien minuten stond het 0-2. Dik verdiend voor Heracles Almelo. FC Volendam kon geen enkele aanspraak maken op deelname aan dit festijn. Al snel kwam Lequincio Zeefuik in het veld voor Joey Antonioli en even later Zach Booth voor Bilal Ould-Chikh. Dat kantelde de wedstrijd. Hoewel Bilal Ould-Chikh zich het schompes gewerkt had, daar kwam niets uit. Met Lequincio Zeefuik kreeg het middenveld body. Toen in de 71e minuut een verre ingooi van Josh Flint paniek bij Heracles Almelo en een doelpunt van Benaissa Benamar voor FC Volendam opleverde, was het gedaan met de overmacht van de gasten. FC Volendam bepaalde het spel. Er was sfeer, er was ruimte, het spel zag er veel beter uit en de spelers geloofden er weer in. Robert Mühren maakte kort voor tijd 2-2 uit weer een dood moment, waarna Heracles Almelo rijp leek voor de sloop. Het gegooide bier werd niet door een net afgeweerd, dus werd de wedstrijd gestaakt.

Na de hervatting kwamen de mooiste minuten. Bakbootrd van Heracles Almelo schoot op de lat maar FC Volendam had tot drie keer aan toe een kans op alle drie punten. Alles mislukte helaas. Het gelijkspel werd gekoesterd als een overwinning maar het lek is nog niet boven. Met deze basisopstelling is eredivisievoetbal onmogelijk. De teams die tegen Ajax en PSV het veld in zullen komen, zullen anders opgebouwd moeten worden om dat eerste winstpunt van een mooi vervolg te kunnen voorzien.

Tekst: Cor Tol

error: © FotoPersBureau Lezer