Met een totaal ander elftal dan waarmee de competitie werd begonnen kon FC Volendam ook in de derde wedstrijd geen potten breken. Er werd niet alleen met 0-2 verloren, ook ontbrak het vrijwel aan kansen en dus aan doelpunten. FC Twente had twee Europese wedstrijden in de benen, wat amper te zien was, FC Volendam kon daarentegen okselfris maar zwaar gehavend aan deze klus beginnen.

De gemiddelde leeftijd van het basiselftal was amper 22 jaar. Daarmee werd bijna op voorhand getekend voor een moeilijke uitdaging. Aan Twentse kant daarentegen liepen spelers met een enorme ervaring. Dat tekende zich ook duidelijk af. FC Volendam had vooral in de opbouw de grootste moeite speldenprikken uit te delen. In de eerste helft was nog geen sprake van ‘tegenhouden’ omdat ook FC Twente enigszins met de handrem erop speelde. FC Volendam stond goed gegroepeerd met twee aanspeelpunten, Lequincio Zeefuik en Bilal Ould-Chikh. Omdat de aansluiting steeds weer uitbleef waren de diepe, lange ballen niet aan ze besteed. De stevige Lequincio Zeefuik zette wel steeds zijn lijf in de duels, maar kon bij balverovering en balbezit geen kant op. Bilal Ould-Chikh was op rechts dreigend maar stond steeds in zijn eentje. Geen aansluiting vanuit het middenveld dat zich het schompes liep.

Het debuut van Milan de Haan kan positief bestempeld worden, maar met zo weinig wedstrijden in het afgelopen jaar straalde daar nog geen dominantie vanuit. Het ontmantelde FC Volendam dat zich op de transfermarkt zo goed als niet liet zien was niet tegen dit bepaald niet superieure FC Twente opgewassen. Ruim een half uur hield FC Volendam het vol, maar dat er gescoord zou worden was niet te voorkomen. Heel simpel was het Steijn die dat op zich nam. Toch had FC Volendam met 1-1 de rust in kunnen gaan. Goed werk van Garang Kuol werd slecht afgerond. Vanuit vrije positie miste hij het overzicht om iemand de klus te laten afmaken. Hij koos vanuit een moeilijke hoek voor een diagonale kogel, die het doel miste.

De tweede helft kon bijna schriftelijk worden afgemaakt. FC Twente had er belang bij rustig aan te doen. De voorsprong zou gezien het tegenspel in de eerste helft waarschijnlijk niet meer in gevaar komen. En wellicht zou FC Volendam nog een foutje maken. Dat gebeurde pas heel laat. Zelf kwam FC Volendam niet meer aan kansen toe en ontsnapte aan een strafschop die door de VAR gecorrigeerd werd. Pal daarop werd het toch 0-2 omdat de thuisclub na het annuleren van de strafschop de moed opvatte wat dieper te gaan spelen.

Met de nodige wissels moest nieuw elan gevormd worden, wat averechts uitpakte. Dwars door de verdediging werd Van Wolfswinkel weggestuurd. Een spits met zoveel ervaring vindt dat een cadeautje. Na de beslissende goal was het over en uit. In blessuretijd kwam FC Volendam toch nog even bij het Twentse doel. Een kopballetje en een schotje waren Understall niet te machtig. De derde nederlaag in de derde wedstrijd geeft veel stof tot nadenken en noopt tot een creatieve oplossing. De volgende twee wedstrijden zijn tegen Fortuna Sittard en Heracles, twee collega’s uit het rechterrijtje aan het eind van de rit.

Tekst: Cor Tol

error: © FotoPersBureau Lezer