Er stond veel op het spel in de wedstrijd tegen het nog puntloze Go Ahead Eagles. De maker van het eerste Volendamdoelpunt werd vereeuwigd, omdat het de duizendste goal in de eredivisie was, maar de drie punten speelden de hoofdrol. Bij winst zou FC Volendam weer de ruimte krijgen om in de middenmoot te leren wat eredivisievoetbal inhoudt. Het pakte slecht uit. Die duizendste goal viel wel, maar de drie punten gingen naar Deventer.

IJzersterk begon FC Volendam aan de wedstrijd. In de eerste helft had Go Ahead Eagles vrijwel niets te vertellen. Als Robert Mühren al vroeg een ideale kans verzilverd had, zou FC Volendam de wedstrijd helemaal naar de hand kunnen zetten. Halverwege echter diende zich een moment aan, waarop de staf zich de komende week het hoofd mag breken. Wat ging er mis bij de eerste hoekschop van Go Ahead Eagles? Ze waren nog niet over de middenlijn geweest maar het stond wel 0-1. Binnen vijf minuten werd dat volkomen verdiend rechtgezet door Carel Eiting. Hij gaat dus de boeken in! Met 1-1 werd de ruststand bereikt.

In de tweede helft werd al heel snel duidelijk dat er in de kleedkamer van Go Ahead Eagles stevig huiswerk gemaakt was. FC Volendam kreeg de vinger er niet meer achter. Het teamverband brokkelde weg. Door het uitvallen van Benaissa Benamar moest achterin gehandeld worden. In plaats van Billy van Duijl in te zetten, kwam Walid Ould Chikh in het veld. Damon Mirani ging een linie achteruit. Daarmee verloor FC Volendam op het middenveld. Toen Go Ahead Eagles vervolgens uit opnieuw twee corners op 1-3 kwam, was het leed niet meer te overzien. Op rechts werd de uitstekend spelende Darryl van Mieghem gewisseld voor Henk Veerman. Daardoor werd ook de voorhoede van zijn sterkste wapen beroofd. Van het mooie spel uit de eerste helft was niets meer over. Go Ahead Eagles creëerde geen enkele uitgespeelde kans, maar mocht steeds weer uit een hoekschop scoren. Werk aan de winkel!! Dat het uiteindelijk 2-3 werd in de 97e minuut was niet eens een doekje voor het bloeden. René Hake, trainer van Go Ahead Eagles liet zien dat hij in de afgelopen jaren zijn ogen in de eredivisie de kost gegevens had. In de tweede helft loodste hij zijn team simpel langs een ontregeld FC Volendam.

Tekst: Cor Tol
Foto’s: Pro Shots / Lezer ICT

error: © FotoPersBureau Lezer