Na de toch wel teleurstellende uitslag van FC Volendam thuis tegen Almere City FC krijgt de serie wedstrijden tegen ‘gelijke goden’ zaterdag een vervolg in Almelo. Tegen Heracles mag FC Volendam laten zien dat door de inbreng van Regilio Simons en Michael Dingsdag meer mogelijk is dan zich stuklopen op een niet te slechten dubbele muur, zoals Almere City FC die in het Kras Stadion optrok.

Omdat resultaten uit het verleden geen garantie bieden op succes in de toekomst, mag niet voetstoots aangenomen worden dat de andere speelwijze evenveel succes oplevert als in het voorjaar van 2023. Alle clubs die FC Volendam toen hebben ontmoet, wapenen zich nu tegen deze Volendamtactiek. Almere City FC deed dat door zelf een vesting te bouwen. Van Heracles Almelo mag bijna hetzelfde verwacht worden. Als de Almelo’ers FC Volendam van zich weten af te houden, houden ze flink afstand van de degradatieplaatsen.

FC Volendam weet dat de ruimte die de aanvalslinie van toen kreeg door met name Darryl van Mieghem uitstekend ingevuld en benut werd, nu niet zo makkelijk meer zal worden weggegeven. SC Heerenveen was misschien wel de laatste die dit onderschatte. Inmiddels staat er een andere voorste lijn. Als de berichten kloppen zit er in de nieuwe stoet voetbalpubers die naar het dorp wil afreizen, ook een nieuwe spits die zich een plaats in dit elftal wil toe-eigenen.

De enige positie die bij de nieuwe namen nog niet genoemd wordt, is een ervaren speler op het middenveld. De krachten van Milan de Haan en Calvin Twigt zouden optimaal benut kunnen worden als er een echte leider naast ze gepositioneerd wordt. Een speler die lef durft te tonen met splijtende passes naar de aanvalslinie.

Als de technische staf, inmiddels uitgebreid met Cees Keizer als nieuw hoofd jeugdopleidingen, erin slaagt ook een ervaren spil aan het elftal toe te voegen, kan optimistisch vooruitgekeken worden naar een goede afloop dit seizoen. De eerste herkansing is dit weekend tegen Heracles Almelo, waar niet in de breedte maar in de diepte succes te halen is.

Regilio Simons kan wellicht inspiratie opdoen door samen met de selectie de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo te bekijken om te zien hoe Heracles Almelo aan te pakken is. Zeventig minuten lang had FC Volendam helemaal niets in te brengen tegen een beslist niet geweldig Heracles Almelo. Het toen nog puntloze FC Volendam liep niet over van zelfvertrouwen. Bij rust was de stand 0-0, maar binnen een kwartier werd het 0-2.

Na het in brengen van Lequincio Zeefuik en het debuut van Zach Booth leefde de ploeg op, wat niet alleen twee doelpunten maar bijna ook de volle winst opleverde. Het gooien van bier na de gelijkmaker en de daaropvolgende stillegging haalde het ritme uit de wedstrijd. Voor FC Volendam scoorden Benaissa Benamar uit een hoekschop en in de slotfase Robert Mühren.

Tekst: Cor Tol 

error: © FotoPersBureau Lezer