Voor de scorebordtoeschouwers was de uitslag van FC Volendam tegen PSV een meevaller. Een best wel kleine nederlaag waarmee te leven valt. Wie de wedstrijd van nabij volgde, weet meer. FC Volendam had in Eindhoven, aanvallend helemaal niets in te brengen. Een bevlieging van de uitstekend ingevallen Lequincio Zeefuik leverde FC Volendam een strafschop op, zodat er toch gejuicht kon worden. De rode kaart en de aankomende schorsing van Benaissa Benamar was daarentegen een fikse tegenvaller. Wie er gaan spelen is een roulette, zijn alle aanwinsten en geblesseerden weer inzetbaar?

Komende vrijdag komt er weer een club naar Volendam die als een regelrechte concurrent voor een veilige plaats in de eindstand gaat gelden. FC Utrecht is heel matig gestart en verloor afgelopen zaterdag zelfs thuis van het gepromoveerde Almere City FC. Een kleine balans kan opgemaakt worden. In de staart van de ranglijst (waar niet naar gekeken moet worden volgens Matthias Kohler) won Vitesse van FC Volendam, Almere City FC van FC Utrecht, Excelsior van SC Heerenveen, FC Utrecht van Vitesse enzovoort. De enige club die nog niet wist te winnen, is FC Volendam. De stormbal kan gehesen worden. Ook FC Volendam zal aan de bak moeten voor een driepunter wil het niet nu al op een hopeloze ontmoedigende achterstand gezet worden.

FC Utrecht kwam vorig seizoen zonder zich te hoeven inspannen tot een 0-4 overwinning in het Kras Stadion. Dat was de laatste wedstrijd voor ‘Qatar’. Uit werd het 0-0 omdat de VAR drie doelpunten van FC Utrecht afkeurde. Het is een mooie voorgeschiedenis voor de cruciale wedstrijd van vrijdag. Elke trainer weet dat een club zoals FC Utrecht zich niet lang in de puree laat zitten. Met sponsor Van Seumeren op de achtergrond heeft de club al jarenlang veel mogelijkheden gekregen. Wat er nu gebeurt, hoort daar niet bij. Het ligt voor de hand dat op Zoudenbalch deze hele week uitgezien wordt naar de wedstrijd tegen Volendam. Voor de Utrechters de ultieme kans uit de verdomhoek te komen. FC Volendam mag zich gewaarschuwd heten.

Tekst: Cor Tol

error: © FotoPersBureau Lezer