Na de seizoen opening tegen Vitesse, Go Ahead Eagles en FC Twente wacht FC Volendam een reis naar Limburg om tegen Fortuna Sittard te spelen. In deze vierde wedstrijd zal opnieuw getest worden hoe de nieuwe selectie ervoor staat. Met nul punten, acht tegendoelpunten en twee keer gescoord in de eerste drie wedstrijden zijn de papieren vooralsnog belabberd. Het heeft nu al consequenties voor de meest fanatieke aanhang van de club. Werd vorig seizoen nog met vierhonderd supporters afgereisd naar het diepe Zuiden, deze zaterdag zullen er amper honderd enthousiastelingen meereizen.

Voor zowel Fortuna Sittard als voor FC Volendam geldt dat de wedstrijd van komende zaterdag hoe dan ook meer kijkgenot gaat opleveren dan vorig seizoen. Fortuna Sittard won 11 niet Nederlandse spelers met 2-0 van de tien FC Volendamspelers die er nog over waren na de rode kaart van Bilal Ould-Chikh. Van beide kanten was het spel niet om aan te zien.


Met het piepjonge elftal dat ook nu weer het veld zal ingaan is frivool voetbal mogelijk. Dat hangt vooral af van hoezeer de patronen vastere vormen krijgen. De desastreuze keuzes vorig seizoen om bijna veertig spelers te gebruiken in Jong Volendam hebben tot nu toe hun weerslag op de samenstelling van het eerste elftal.

Milan de Haan speelde tegen FC Twente zeer verdienstelijk, maar zal zich het eerste uur in een vreemd pakhuis gevoeld hebben. Ook Lequincio Zeefuik kijkt elke keer weer om zich heen met wie hij de aanval vorm moet geven. Robert Mühren heeft zijn schorsing uitgezeten. Wie worden de aangevers om hem in scoringspositie te brengen? Xavier Mbuyamba is niet meer ziek, zo is de verwachting.

Staat het achterin weer als een huis? Vanuit welke spelopvatting wordt opgebouwd en wat heeft de meeste kans op slagen vanuit het eigen zelfvertrouwen en de eigen kwaliteit? Matthias Kohler is niet te benijden. Er staat een goede groep, is zijn rotsvaste overtuiging. De komende weken zullen dat duidelijk maken. Fortuna Sittard uit en Heracles thuis, twee ideale mogelijkheden om een grote sprong op de ranglijst te maken. Want daarna speelt FC Volendam uit tegen Ajax en PSV.

Tekst: Cor Tol  – Foto: ProShots

error: © FotoPersBureau Lezer