In vervolg op het trainingskamp in Zeeland stond zaterdag 15 juli de tweede oefenwedstrijd op het programma, tegen de Belgische club KAA Gent. De club is het voorbije seizoen als nummer 5 geëindigd op de ranglijst en heeft zich geplaatst voor de Conference League.

Bij Gent kregen meerdere spelers rust in verband met de zware oefenstage. De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Volendam. Uit een voorzet van Bilal Ould-Chikh miste Darius Johnson op een paar meter van de goal, hij schoot naast. KAA Gent was daarna al snel veel te vinden op de helft van FC Volendam. De kansen leverden weinig op totdat Malick Fofana Cuypers bereikte die via een kopbal wist te scoren.

Het tweede doelpunt van de Buffalo’s kwam voort uit een hoekschop. De bal belandde bij Hjulsager; de middenvelder wist via een laag schot de doelman te verschalken.

De nieuwe keeper Mio Backhaus mocht ook in de tweede helft blijven staan, omdat de trainer meer van hem wilde zien. Maar echt getest werd hij niet. Alleen een boogballetje  van Hugo Cuypers was voor de nieuwe keeper een test.

FC Volendam wist nog wel de score een beter aanzien te geven, via een zeer fraai doelpunt van Ezechiel  Fiemawhle. Na het uitkappen van zijn tegenstander krulde hij de bal in de linker boven hoek.
De speler komt uit de eigen opleiding en scoorde vorig seizoen viijf keer bij Jong Volendam.
FC Volendam bepaalde daarmee ook de eindstand op 2-1 voor het zgn. thuisspelende KAA Gent.

Opstelling FC Volendam:

Eerste helft: Mio Backhaus; Deron Payne, Benaissa Benamar, Xavier Mbuyamba, Derry John Murkin; Carel Eiting, Flip Klomp, Robert Mühren; Bilal Ould-Chikh, Lequincio Zeefuik, Darius Johnson.

Tweede helft: Mio Backhaus (60′ Barry Lauwers); Rob Tol, Damon Mirani, Billy van Duijl, Derry John Murkin (60′ Nash Bijnoe); Flip Klomp (60′ Calvin Twigt), Milan de Haan, Diego Gustavo; Ezechiel Fiemwahle, Henk Veerman, Daryl van Mieghem.

Opstelling KAA Gent: Davy Roef (46’ Paul Nardi), Joseph Okumu (76’ Brian Agbor), Bram Lagae (76’ Loris Henry), Tsuyoshi Watanabe (76’ Alessio Castro-Montes), Hyun-Seok Hong (76’ Keegan Jelacic), Julien de Sart (C) (76’ , Matisse Samoise (38’ Yari Stevens), Andrew Hjulsager (62’ Justin Munezero), Pieter Gerkens (62’ Matias Fernandez-Pardo), Malick Fofana (76’ Igbokwe Goodluck), Hugo Cuypers (76’ Ahmed Abdullahi)