De aansluiting die FC Volendam zo nodig zou willen zoeken bij de clubs in het rechter rijtje had gestalte kunnen krijgen door te winnen van Fortuna Sittard. Maar evenals tegen Almere City FC werd het 0-1. Na een voor de supporters verschrikkelijke eerste helft volgde al vroeg na de rust de enige goal van Fortuna Sittard. Cordoba had de bal voor het intikken. De Limburgers konden zich in het resterende deel van de wedstrijd nog verder terugtrekken achter hun muur. In het slotkwartier leek de wedstrijd toch te kunnen kantelen, maar dat was ijdele hoop.

Over het spel van FC Volendam in de eerste helft valt helemaal niets opbeurends te schrijven. Geen tempo, geen diepte, tikkie breed en geen enkele kans. Twee corners verbloemden het povere aanvalsspelspel.

Zonder te wisselen werd dit in de tweede helft voortgezet. Na het snelle doelpunt van Fortuna Sittard in het tweede bedrijf werd vanaf de bank besloten anders te gaan spelen. Met aanvallende wissels en een debuut voor de van Udinese gehuurde Vivaldo Semedo kwam er leven in de brouwerij. Dat leverde precies een kans op, toen Brian Plat vanaf rechts doorbrak, strak voorzette, maar tot ieders ontzetting zag dat Lequincio Zeefuik te laat kwam voor de gelijkmaker. Geen doelpunten, geen punten en een elftal dat in deze samenstelling geen enkele tegenstander weet te verrassen. Met nog vijftien wedstrijden te gaan zal er heel wat moeten gebeuren om weer feest te kunnen vieren aan het eind van de competitie. Te beginnen de komende weken tegen FC Utrecht uit en PSV thuis.

error: © FotoPersBureau Lezer