Harde les FC Volendam

0 reacties

Wie de statistische geschiedenis van FC Volendam kent, zal niet verbaasd zijn over de uitslag van deze zondag. Het werd 1-4, wat naadloos past in het rijtje uitslagen van de afgelopen jaren. Op de overwinning van NEC Nijmegen valt af te dingen.

 

FC Volendam begon uitstekend. Al na tien minuten  liep Darryl van Mieghem uitstekend door op een diepe pass van Benaissa Benemar uit Volendams achterveld. De debuterende Jasper Cillessen aarzelde, FC Volendam kwam op voorsprong. Maar de vreugde duurde niet zo lang, amper tien minuten later was het 1-2. Tot twee keer aan toe werd de opbouw van FC Volendam doorzien, wat evenzoveel tegendoelpunten opleverde van Tavsan en Tannane. Dat was les één voor dit seizoen. De kleine foutjes die FC Volendam zich jarenlang kon permitteren, kosten in de eredivisie meteen de winst.

FC Volendam werd bij vlagen optisch helemaal weggespeeld, al zag het veldspel er in principe best aardig uit. Het grote verschil was de ervaring op het middenveld. Onder aanvoering van Schöne was NEC Nijmegen FC Volendam daar volledig de baas. Er kwamen wel mogelijkheden en speldenprikken, NEC Nijmegen bleef dominant. Tot de laatste vijf minuten voor rust. Nadat eerder Robert Mühren al de lat geraakt had met een kopbal, werd nu een kopbal van Henk Veerman door de paal gekeerd. Ook haalde Cillessen een venijnig schot van Derry John Murkin uit de kruising.

.

 

IJdele hoop

Gesterkt door de laatste minuten voor rust hadden de spelers van FC Volendam wellicht het gevoel dat alles nog kon worden rechtgezet. Maar dat was schijn. De ploeg uit Nijmegen spande zich nauwelijks nog in, liet FC Volendam van hot naar her rennen en wachtte op de kansen die ongetwijfeld nog zouden vallen. In het laatste kwartier maakte NEC Nijmegen dankbaar gebruik van de vermoeidheid van FC Volendam. Dueland en Bruijn gaven de zege meer glans. De kans op succes voor FC Volendam bleek ijdele hoop.

 

Voor de supporters was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Op en neer gaand spel, met dat verschil dat NEC Nijmegen afgelopen seizoen 34 weken leergeld heeft betaald om in de eredivisie goed voor de dag te kunnen komen. Na de meevaller in Groningen was deze wedstrijd voor FC Volendam les 2 van ‘Zo gaat het in de eredivisie’.

 

 

Scheidsrechter Oostrom
6375 toeschouwers
Gele kaarten: Darryl van Mieghem, Carel Eiting (FC Volendam)

 

 

Opstelling FC Volendam
FC Volendam: Filip Stankovic, Brian Plat , Damon Mirani, Billy van Duijl (59. Bilal Ould Chikh), Derry John Murkin, Carel Eiting, Francesco Antonucci (35’ Ibrahim El Kadiri), Darryl van Mieghem, Benaissa Benamar (83. Walid Ould-Chikh), Robert Mühren, Henk Veerman (60. Gaetano Pio Oristanio)

Tekst: Cor Tol
Foto’s: Rob Lezer / ProShots