De wedstrijd van FC Volendam in de Gelredome tegen Vitesse stond in het teken van de luchtlanding in 1944 bij Arnhem. De Airbornewedstrijd prikkelde niet alleen de thuisclub maar ook FC Volendam. Een aantrekkelijke eerste helft leverde FC Volendam ene voorsprong op, maar Vitesse maakte dat goed na rust. Met de uiteindelijke 1-1 konden beide partijen vrede hebben.

FC Volendam startte uitstekend. Het eerste half uur had het een licht overwicht op de kwakkelende thuisclub. Geheel tegen de resultaten van de laatste jaren in leek Vitesse dit seizoen niet op gang te kunnen komen.  Na de zeperd thuis tegen Go Ahead Eagles had FC Volendam zich hierop goed ingesteld. Het ging zelf voetballen, groef zich niet in en zocht enthousiast de aanval op. Toch was de eerste kans voor Vitesse. Een dieptepass kwam tot vlak voor Filip Stankovic in het Volendamstrafschopgebied. De werkelijk schitterend keepende doelman was echter de baas, al leek hij zich licht te blesseren. Na tien minuten leek FC Volendam succes te hebben, maar meer dan corner bleef er niet over. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Op het middenveld werd de bal veroverd en razendsnel diep gespeeld. Robert Mühren wist daar wel raad mee. De eerste poging strandde, maar uit de kluts die volgde caramboleerde de bal achter Vitessegoalie Scherpen. Tot de rust bleef die stand op het bord staan. Vitesse nam in het laatste kwartier wel meer initiatief, maar meer dan acht corners leverde dat niet op. Ook een ziedend schot van Tronstad kende geen succes omdat de vingertoppen van Filip Stankovic dat voorkwamen.

In de kleedkamer was ongetwijfeld besproken wat de kansen op de volle winst konden zijn in deze uitwedstrijd. Hoe dat plan er ook uitzag, het pakte niet goed uit. al na drie minuten raakte Bialek de bal subtiel aan. Via de paal rolde de bal over de doellijn. FC Volendam was niet van de wijs, maar herschikte zich zo dat de Arnhemmers nauwelijks nog kansen kregen. De rollen waren wel omgedraaid. FC Volendam moest nu het overwicht aan de thuisploeg laten. Pas in de laatste twintig minuten liet FC Volendam alle schroom varen. Tot grote kansen kwam dat niet, al had Robert Mühren liever de bal gekregen in plaats van dat Henk Veerman zelf een poging waagde. Met 1-1 was het beeld van de hele wedstrijd goed weergegeven.

error: © FotoPersBureau Lezer