Ook thuis tegen FC Utrecht heeft FC Volendam niet kunnen voldoen aan de verwachtingen. De laatste wedstrijd voordat het spektakel in Qatar begint kende voor FC Volendam een desastreus resultaat. Met maar liefst 0-4 gingen de mannen uit de Domstad naar huis.


Voor rust leek het er nog even op dat de spelers in deze opstelling iets in de melk te brokkelen zouden hebben. Maar na een kwartier was het pleit al beslecht. Filip Stankovic lag nog goed in de weg, maar bij de rebound van Booth was hij kansloos, omdat er geen verdediger in de buurt was om het onheil te voorkomen. Met die 0-1 was voorspelbaar hoe het overigens ook zeer matige FC Utrecht zou gaan spelen. Wetend dat FC Volendam aanvallend totaal onmachtig is, werd gekozen voor de luie stoel. Tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd mocht FC Volendam de illusie koesteren dat er nog wat te halen viel. De kopbal van Dost verpatste echter elke ijdele hoop. In de slotfase werd het nog 0-3 door Van de Streek en 0-4 door Bozdogan. Alleen een mooie kans voor Gaetano Oristanio had het leed kunnen verzachten, maar ook dat was FC Volendam niet gegund.

 

Wim Jonk heeft aangegeven geen betonvoetbal te willen spelen, hij houdt vast aan zijn visie die voor het publiek mooi en aanvallend voetbal inhoudt. Vergeten wordt dat de selectie van FC Volendam daar op dit moment niet aan toe is. In de jaren ’90 had FC Volendam hetzelfde probleem. Leo Steegman koos toen twee maanden voor voetbal vanuit een andere optiek en hield FC Volendam zeventien wedstrijden ongeslagen en behouden in de eredivisie. Ook Wim Rijsbergen koos eieren voor zijn geld, wat niet alleen lijfsbehoud maar ook een bekerfinale opleverde. FC Volendam krijgt acht weken de tijd om tot bezinning te komen. Anders rest niets anders dan zich voor te bereiden op voetbal op een lager niveau.

Tekst: Cor Tol
Foto’s: Proshots 

error: © FotoPersBureau Lezer