Na drie jaar achtereen uitgeschakeld te wijn in de eerste grote bekerronde, plaatste FC Volendam zich nu wel voor de loting van ronde twee. Tegen Harkemase Boys werd het 1-5, een score die zich in de eerste helft nog niet aftekende, maar die na rust vrij eenvoudig vorm kreeg.

Precies zoals verwacht schoot Harkemase Boys uit de startblokken. Al in de eerste twee minuten moest Filip Stankovic vol aan de bak. FC Volendam stond erbij en keek ernaar. De thuisclub gaf een duidelijk signaal af, maar FC Volendam draaide toch snel de wereld op zijn kop. Er was nog geen kwartier gespeeld of Imran Nazih werd vrijgespeeld. De piepjonge scholier stond voor het eerst in de basis en maakte die keuze meer dan waar. Zonder te aarzelen rondde hij via de paal in een keer af. Harkemase Boys was er niet door van slag. Mede omdat FC Volendam bepaald niet vol gas gaf, hoe druk Wim Jonk zich ook langs de lijn maakte.

Het leek soms zomeravondvoetbal van de eredivisieclub. Dat Harkemase Boys dan ook op gelijke hoogte kon komen verbaasden de 3000 toeschouwers niet. Margaritha profiteerde van een inschattingsfout van Filip Stankovic. Een gekruist schot werd maar haf gekeerd en Margaretha benutte zijn derde grote kans nu wel. Nog voor rust stelde FC Volendam orde op zaken. Robert Mühren werd goed aangespeeld, draaide van zijn man weg en maakte de Friese doelman kansloos. Met een 1-2 ruststand werd FC Volendam redelijk goed beloond voor best wel tam voetbal.

In de tweede helft wisselde FC Volendam aanvallend om deze wedstrijd hoe dan ook winnend af te sluiten. Met Lequincio Zeefuik en Bilal Ould-Chikh in het veld voor Darryl van Mieghem en Imran Nazih bleek dat een goede zet te zijn. Al snel regen de kansen zich behoorlijk aaneen. Toch duurde het even voordat Ibrahim El Kadiri van net buiten het strafschopgebied de bal keurig in de bovenhoek krulde. Hilal Ben Moussa was geknakt. Hoewel ze het niet opgaven, er kwamen twee kleine kansen, moesten de Friezen toezien dat Lequincio Zeefuik voor 1-4 tekende en in de slotfase ook nog voor 1-5 toen Ibrahim El Kadiri voor de tweede keer wist te scoren. De thuisclub, onderaan staand in de derde divisie, gaf overigens een uitstekend visitekaartje af, maar had de pech dat FC Volendam niet opnieuw in de eerste grote ronde uitgeschakeld wilde worden.

Tekst: Cor Tol
Foto’s: Rob Lezer / Lezer ICT

error: © FotoPersBureau Lezer